Nieuws


26-06-2017 - LIEMPDE
Wielrenner Koen de Kort presenteert eigen boek

Het is inmiddels al wel een aantal jaren geleden, maar Koen de Kort heeft de Ster ZLM Toer toch al wel een aantal keren gereden. Met goede resultaten, want hij eindigde onder meer als vierde (2008) en zevende (2012) in het eindklassement. Vrijdag presenteerde de nu 34-jarige renner van Trek-Segrafredo in Utrecht zijn eigen boek, dat geschreven is door Thomas Sijtsma. 'Renner met rede' is de naam van het boek.

"Brabander Koen de Kort (33) zag de Tour de France in 1996 door zijn woonplaats Liempde razen en besloot wielrenner te worden." Die zin is de inleiding van de korte beschrijving van de inhoud op de pagina van de uitgever en daarmee is de link met de Ster ZLM Toer ook alweer gelegd. Anton Ganzeboom, voorzitter van de Ster ZLM Toer, is praktisch de buurman van De Kort's ouders en in het verleden van de coureur zef. Hij was dan ook aanwezig bij de presentatie van het boek.

Ganzeboom: "Het was een leuke bijeenkomst met media, bekenden en vrienden uit de wielersport. Koen heeft een boek geschreven met Sijtsma, waarbij hij een inkijkje geeft in de motivatie van een jongen om wielrenner te worden. En waarbij hij bovenal ook zijn ideeën over de toekomst van het wielrennen naar voren brengt. Een verstandig boek en als je het mij vraagt de moeite van het lezen waard."

Klik hier voor meer informatie over 'Renner met rede' en/of om het boek te bestellen.


Overig nieuws:
25-06-2017 Gouden Wiel voor Jan van Gestel
21-06-2017 Hoe kijken de ploegleiders terug?
20-06-2017 Een prachtige wielerdag als VIP in de Ster ZLM Toer
20-06-2017 Wat hadden de renners te zeggen?
19-06-2017 Marcel Kittel: 'Blij om in Ster ZLM Toer te winnen'

Nieuws archief