Nieuws


21-06-2017 - LIEMPDE
Hoe kijken de ploegleiders terug?

Naast de renners in koers, hadden ook heel wat ploegleiders wat te zeggen over de Ster ZLM Toer en de resultaten die hun renners boekten. Gisteren keken we al terug op de reacties van de renners. Nu  op die van de ploegleiders. Wat heeft de Ster ZLM Toer hun ploeg gebracht en op welke manier kijken ze terug? We verzamelden een aantal van hun reacties en die lees je hieronder.

Merijn Zeeman (LottoNL-Jumbo)
Over Dylan Groenewegen en de tweede plaats in de slotrit, na twee overwinningen eerder in de week: “In een massasprint gaat het om de winst en dat was ook het enige doel vandaag. Om de sprintvoorbereiding weer perfect uit te voeren voor Dylan. Dat is vandaag niet gelukt. Dit gaan we goed evalueren. Richting de Tour zijn dit alleen maar goede en waardevolle ervaringen.”

Over Primoz Roglic, die na zijn winst in de proloog tweede werd in het klassement: “Er was geen enkele mogelijkheid iets te doen. Dat was misschien anders geweest als er meer wind had gestaan, maar dat was niet zo. Primoz gaat nu goed uitrusten en nog scherper worden voor de Tour. We hebben een hele mooie week gehad. We gaan vol vertrouwen naar het NK en daarna naar de Tour.”

Luke Roberts (Team Sunweb)
“Het was een relatief niet vermoeiende dag, die uitliep op een massasprint. Onze lead-out trein wist daarin niet echt goed samen richting de finish te rijden, maar Max (Walscheid, red.) wist er toch nog een vijfde plaats in de etappe uit te slepen. Søren slaagde erin om vijfde te blijven in het algemeen klassement. Het is goed om te zien dat zijn vorm terug is na zijn blessure.”

Torsten Schmidt (Katusha-Alpecin)
“Het geeft een goed gevoel dat het team in Nederland en België het klassement en een etappe wint met José. Ik denk dat iedereen goede werklust heeft laten zien, vanaf de eerste tot de laatste kilometer. Ze waren volledig geconcentreerd. Ze verdienen die overwinning door een heel sterk optreden in de Ardennen, waarbij José het goed afmaakte. Op de slotdag was het verschil maar acht seconden, maar José won nog een bonificatiesprint en pakte daarmee nog drie seconden. Het team heeft daar hard voor gewerkt.”

Michel Cornelisse (Roompot-Nederlandse loterij)
“Ik denk dat de jongens er goed voor staan, zo kort voor het NK. Jammer dat de echte uitschieter ontbreekt, maar het zijn ook niet de minste renners die hier winnen. En met wat minder pech in de proloog, toen hij tot twee keer toe uit zijn pedaal schoot, had Oscar (Riesebeek, red.) zelfs nog een paar plaatsen hoger kunnen eindigen.”


Overig nieuws:
25-06-2017 Gouden Wiel voor Jan van Gestel
21-06-2017 Hoe kijken de ploegleiders terug?
20-06-2017 Wat hadden de renners te zeggen?
20-06-2017 Een prachtige wielerdag als VIP in de Ster ZLM Toer
19-06-2017 Marcel Kittel: 'Blij om in Ster ZLM Toer te winnen'

Nieuws archief