Nieuws


20-06-2017 - LIEMPDE
Wat hadden de renners te zeggen?

Voor de één was het een succesvolle wedstrijd, voor de andere wat minder. Marcel Kittel en Dylan Groenewegen lieten zich bijvoorbeeld al positief horen over hun Ster ZLM Toer. Maar wat hadden de andere renners na afloop te zeggen? We liepen de websites en persberichten van de verschillende ploegen eens na en daarbij kwamen we heel wat reacties tegen. Daarvan hebben we er een aantal van jullie verzameld.

José Goncalves (Katusha-Alpecin) – Eindwinnaar 31e Ster ZLM Toer – GP Jan van Heeswijk
“Ik ben heel erg blij! Dit is mijn eerste eindzege in deze wedstrijd en ik wil mijn team bedanken voor alles dat ze voor mij gedaan hebben. Vandaag waren ze erg sterk en ze hebben geweldig werk geleverd. Ik ben hier in goede vorm naartoe gekomen na de Giro d’Italia van vorige maand en ben blij dat ik zaterdag ook de etappe wist te winnen.”

Max Walscheid (Sunweb) – 2e in Hoogerheide, 5e in Oss
“Ik had heel goede benen vandaag. Ik geloof dat ik een beter resultaat had kunnen halen dan de vijfde plaats, maar het deel richting de finish was vrij smal en het was daardoor moeilijk om een goede sprint richting de streep te rijden. In zijn algemeen kijk ik terug op een goede week racen en ben ik blij met de resultaten die ik geboekt heb.”

Primoz Roglic (LottoNL-Jumbo) – winnaar proloog en 2e in het eindklassement
“Ik had niet het idee dat in de slotrit de leider nog te achterhalen was. We zijn in de laatste etappe ook echt voor Dylan gegaan. Voor mij was deze wedstrijd vooral ook een goede training met het oog op de Tour de France. Dit was de laatste stap in mijn voorbereiding en het gaat de goede kant op. Ik denk dat ik er klaar voor ben.”

Twan van den Brand (Destil-Piels) – Zat in eigen provincie weer in de kopgroep in Oss
“Ik zat wel van voren en zat in de goede ontsnapping, maar Joey (Van Rhee, red.) had de witte trui binnen ons team en die tweede stond zat ook mee in de kopgroep. Die won de eerste sprint en stond toen plots aan de leiding, waardoor Joey zijn trui kwijt was. Dus moesten we ons terug laten zakken in het peloton en alles terughalen, zodat Joey in de resterende sprint punten kon pakken en die ander geen punten kon pakken. Je weet ook dat het heel lastig wordt om hier vooruit te blijven. Vorig jaar waren er andere weersomstandigheden. Nu was het eigenlijk te mooi weer om echt weg te blijven.”


Overig nieuws:
25-06-2017 Gouden Wiel voor Jan van Gestel
21-06-2017 Hoe kijken de ploegleiders terug?
20-06-2017 Wat hadden de renners te zeggen?
20-06-2017 Een prachtige wielerdag als VIP in de Ster ZLM Toer
19-06-2017 Marcel Kittel: 'Blij om in Ster ZLM Toer te winnen'

Nieuws archief