Nieuws


19-06-2017 - OSS
Marcel Kittel: 'Blij om in Ster ZLM Toer te winnen'

De massasprint in de slotrit van de Ster ZLM Toer bleek zondag de strijd der titanen waarop gehoopt werd. Een top drie met Marcel Kittel als winnaar en Dylan Groenewegen en Andre Greipel daarachter als nummers twee en drie, dat is iets waar iedere organisatie van droomt. Het was nogmaals het bewijs dat de Ster ZLM Toer voor topsprinters ook een ideale manier is om de puntjes op de i te zetten in aanloop naar de Tour de France. “Dit geeft me vertrouwen en dat vind ik belangrijk richting de Tour”, sprak Kittel dan ook na afloop.

Zijn overwinning stemde hem tevreden en dus was de Duitse topsprinter van Quick-Step Floors behoorlijk in zijn nopjes. “Ik ben erg blij dat ik hier toch nog een overwinning weet te boeken in de Ster ZLM Toer. We hebben geprobeerd om als ploeg vroeg op kop te komen. Dat heeft heel goed gewerkt. Dat is iets om blij mee te zijn met het oog op de Tour de France.”

Want in de Tour, daar moet het opnieuw gaan gebeuren voor de veelvoudig Tour-etappe winnaar. De Ster ZLM Toer was daarin een mooie test, maar ook anders dan de drie weken durende wedstrijd. “Hier rijden we maar met zes man, waar we in de Tour de France met negen zijn. Het is fijn om te weten dat het hier al goed werkt. In de Tour is het nog een verschil, met nog een sterkere en frisse ploeg daar. Dit geeft me echt een goed gevoel.”

Wat pech gehad
Toch zat het voor Kittel en zijn ploeg ook niet allemaal mee. In de proloog in Westkapelle wel, waar hij zelfs tweede werd achter Primoz Roglic. Maar in de etappes naar Hoogerheide en Buchten ging het twee keer mis. “Deze week had ik wat pech, maar dat hoort er ook bij. In de tweede etappe had ik problemen met de fiets, vlak voor de finish, en die dag erna zat ik niet goed in positie. We hadden nog één kans en gelukkig lukte het nu wel.”

'Belangrijk om hier te winnen'
En dus is het vertrouwen daar en hoopt Kittel te schitteren in de Tour, waar hij aangeeft gezien het parcours niet mee te kunnen strijden om de winst in het Duits kampioenschap. In Frankrijk en Duitsland, waar de Tour de France dit jaar start, komt hij ook Groenewegen en Greipel weer tegen. De laatste slag tegen hen in aanloop naar de Tour lijkt nu door Kittel gewonnen. Maar wat zegt dat? “Voor mij is het belangrijk om hier te winnen. Wat er in de Tour gaat gebeuren weten we op dit moment nog niet. Maar ik kijk er naar uit en ik ga proberen mijn best te doen om daar zo goed mogelijk te zijn.”

Foto: Peter van Rooij


Overig nieuws:
25-06-2017 Gouden Wiel voor Jan van Gestel
21-06-2017 Hoe kijken de ploegleiders terug?
20-06-2017 Wat hadden de renners te zeggen?
20-06-2017 Een prachtige wielerdag als VIP in de Ster ZLM Toer
19-06-2017 Marcel Kittel: 'Blij om in Ster ZLM Toer te winnen'

Nieuws archief