Nieuws


16-05-2017 - LIEMPDE
LottoNL-Jumbo en Roompot-Nederlandse loterij aan de start

De World Tour formatie LottoNL-Jumbo en het pro continentale team Roompot-Nederlandse loterij komen ook dit jaar beiden aan de start in de Ster ZLM Toer – GP Jan van Heeswijk. Daarmee zijn de twee grootste Nederlandse wielerploegen aanwezig in de vijfdaagse etappekoers op Nederlandse en Belgische bodem. Ook de Belgische pro continentale teams Wanty-Groupe Gobert, Sport Vlaanderen-Baloise, Veranda’s Willems-Crelan en WB Veranclassic-Aqua Protect staan op de startlijst.

“Natuurlijk lijkt het voor mensen een vanzelfsprekendheid dat de twee beste Nederlandse ploegen starten in een koers op eigen bodem. Zo is het echter niet, want met veel internationale koersen op de kalender, is er voor ons ook flink wat concurrentie”, aldus Ster ZLM Toer voorzitter Anton Ganzeboom. “Wij zijn dan ook blij dat zij er weer bij zijn, evenals de sterke ploegen uit België. Een team als Sport Vlaanderen-Baloise heeft in onze koers al vaker laten zien dat zij verrassend uit de hoek kunnen komen.”

‘Renners van de toekomst’
Naast het genoemde World Tour team en de vijf pro continentale ploegen, heeft de Ster ZLM Toer ook ruimte ingebouwd voor continentale team. Ganzeboom: “Wij vinden het belangrijk dat de renners van de toekomst zich kunnen meten met de toppers van nu. Daarom zijn we blij dat we het Belgische Telenet Fidea Lions en de Nederlandse teams Destil-Jo Piels, Metec-THN en Baby-Dump een mooi podium kunnen bieden.”

Meer World Tour teams
Met de tien genoemde teams is het peloton nog niet compleet. De organisatie legt momenteel nog een laatste hand aan het contracteren van onder meer een aantal World Tour teams, zodat ook zij over een maand deelnemen aan de Ster ZLM Toer.


Overig nieuws:
28-04-2017 Word jij onze Twitter-reporter?
25-04-2017 De balans opgemaakt na het voorjaar
10-04-2017 Etappeschema Ster ZLM Toer 2017 bekend
30-10-2016 Ster ZLM Toer ook in 2017 gewoon vijfdaagse
01-08-2016 Gave fietsclinic voor jeugd met ZLM en Roompot