Nieuws


12-05-2017 - LIEMPDE
Gouden duo Diana en Gina opnieuw de rondemissen

In 2016 deden ze het fantastisch. Waarom zou je dan verder zoeken? Tot die conclusie kwamen we bij de Ster ZLM Toer. Net als vorig jaar zijn Diana Smits uit Nuenen en Gina van den Berkmortel uit Deurne dan ook de rondemissen tijdens onze wedstrijd van 14 tot en met 18 juni. “Vorig jaar is het ons zo goed bevallen, dat we het graag nog een keer willen ervaren”, aldus Diana. Gina vult aan: “Dus toen we gevraagd werden hebben we meteen ja gezegd.”

Rondemiss, het is een taak die Gina en Diana op het lijf geschreven is. Want rondemiss zijn, dat is niet alleen maar de bloemen en de zoenen uitdelen. Het is veel meer dan dat. Je bent immers het gezicht van de wedstrijd en staat veel mensen te woord. Daaraan gaf het duo vorig jaar een heel goede invulling. “En ik kijk daarbij zelf terug op een onwijs mooie week”, zegt Diana. “We werden heel goed ontvangen door de organisatie en konden het met iedereen goed vinden. Alles was toen een nieuwe ervaring.”

Ook Gina vond haar eerste optreden in de Ster ZLM Toer erg leuk; “Het was een mooie ervaring en leuk ook om bekende wielrenners te zien in het echt, van zo dichtbij. Ik heb in het verleden zelf ook wedstrijden gefietst, dus het was een leuke ervaring om het van een andere manier te bekijken.”

‘Een vriendin erbij’
Het was in de Ronde van Gerwen dat de twee missen elkaar leerden kennen. Gina: “Daar waren we allebei als rondemiss gevraagd en het klikte direct.” Diana beaamt dat. “Vrij snel daarna werden we gevraagd voor de Ster ZLM Toer”, vertelt ze. “Het klikte al vrij goed en na vijf dagen samen alles gedaan te hebben werd het alleen maar gezelliger. Sindsdien spreken we elkaar regelmatig en doen we samen leuke dingen. Ik kan wel zeggen dat ik er een lieve behulpzame vriendin bij heb, waar ik altijd bij terecht kan.”

En zo groeit er een mooie vriendschap dankzij de koers. “Diana is een leuke, spontane en social meid”, zegt Gina. “We kunnen samen veel lachen en ze is iemand waarvan je op aan kan. Daarom vind ik het heel erg leuk dat we juist weer samen voor de tweede keer de rondemissen mogen zijn.”

‘Alvast veel succes!’
Hun taken nemen ze serieus en daarbij hopen de missen op vijf mooie dagen. Diana: “Ik verwacht weer een mooie Ster ZLM Toer, met veel winnaars. Daarbij hoop ik dat het weer een beetje mee zit. Ik wens alle renners alvast veel succes toe!” Gina: “Dat de sterkste mag winnen! Ik hoop dat er geen valpartijen zijn en we mooi weer krijgen, zowel voor de renners als voor ons. Het wordt vast weer super leuk!”

Foto: Peter van Rooij - Links Diana Smits en rechts Gina van den Berkmortel


Overig nieuws:
25-06-2017 Gouden Wiel voor Jan van Gestel
21-06-2017 Hoe kijken de ploegleiders terug?
20-06-2017 Een prachtige wielerdag als VIP in de Ster ZLM Toer
20-06-2017 Wat hadden de renners te zeggen?
19-06-2017 Marcel Kittel: 'Blij om in Ster ZLM Toer te winnen'

Nieuws archief