Nieuws


11-05-2017 - LIEMPDE
Gasten Topsport for Life mee in koers

Er rijdt tijdens de komende Ster ZLM Toer een speciale wagen mee in koers. In een oude ploegleidersauto van het voormalig Panasonic-Isostar Cycling Team gaan van donderdag tot en met zondag gasten mee van de Stichting Topsport for Life. Dit zijn mensen met een levensbedreigende ziekte en hun partner of begeleider. Het doel is om die mensen een bijzondere dag te bezorgen. "Als organisatie van de Ster ZLM Toer dragen wij daar graag aan bij."

Leven met een levensbedreigende ziekte is topsport. De Stichting Topsport for Life stelt zich tot doel om mensen die leven met een levensbedreigende ziekte, zoals kanker of ALS, in alle opzichten een beter leven te geven. Zij doen dit door het organiseren van onvergetelijke dagen voor hun gasten en familie, waaronder vele ééndaagse activiteiten maar ook professioneel begeleide groepsvakantiereizen in binnen- en buitenland.

Ook coacht Topsport for Life mensen bij het leven met zo'n 'zware tegenstander'. Hierbij kan de zieke gebruik maken van een professionele life coach die vragen en problemen in de ziektesituatie kan helpen beantwoorden en oplossen. Daarnaast kan de zieke ook gebruik maken van onze vrijwilligers met een topsportachtergrond. Dit zijn al dan niet bekende (ex-)topsporters, die weten wat het is om een grote (wed-)strijd aan te moeten gaan en met de zieke ook allerlei leuke dingen kunnen ondernemen om zo even de ziekte te kunnen vergeten. Die (ex-)topsporters zijn ook regelmatig aanwezig bij de evenementen van Topsport for Life.

Meer informatie: www.topsportforlife.nl


Overig nieuws:
28-04-2017 Word jij onze Twitter-reporter?
25-04-2017 De balans opgemaakt na het voorjaar
10-04-2017 Etappeschema Ster ZLM Toer 2017 bekend
30-10-2016 Ster ZLM Toer ook in 2017 gewoon vijfdaagse
01-08-2016 Gave fietsclinic voor jeugd met ZLM en Roompot