Nieuws


11-05-2017 - LIEMPDE
Gasten Topsport for Life mee in koers

Er rijdt tijdens de komende Ster ZLM Toer een speciale wagen mee in koers. In een oude ploegleidersauto van het voormalig Panasonic-Isostar Cycling Team gaan van donderdag tot en met zondag gasten mee van de Stichting Topsport for Life. Dit zijn mensen met een levensbedreigende ziekte en hun partner of begeleider. Het doel is om die mensen een bijzondere dag te bezorgen. "Als organisatie van de Ster ZLM Toer dragen wij daar graag aan bij."

Leven met een levensbedreigende ziekte is topsport. De Stichting Topsport for Life stelt zich tot doel om mensen die leven met een levensbedreigende ziekte, zoals kanker of ALS, in alle opzichten een beter leven te geven. Zij doen dit door het organiseren van onvergetelijke dagen voor hun gasten en familie, waaronder vele ééndaagse activiteiten maar ook professioneel begeleide groepsvakantiereizen in binnen- en buitenland.

Ook coacht Topsport for Life mensen bij het leven met zo'n 'zware tegenstander'. Hierbij kan de zieke gebruik maken van een professionele life coach die vragen en problemen in de ziektesituatie kan helpen beantwoorden en oplossen. Daarnaast kan de zieke ook gebruik maken van onze vrijwilligers met een topsportachtergrond. Dit zijn al dan niet bekende (ex-)topsporters, die weten wat het is om een grote (wed-)strijd aan te moeten gaan en met de zieke ook allerlei leuke dingen kunnen ondernemen om zo even de ziekte te kunnen vergeten. Die (ex-)topsporters zijn ook regelmatig aanwezig bij de evenementen van Topsport for Life.

Meer informatie: www.topsportforlife.nl


Overig nieuws:
25-06-2017 Gouden Wiel voor Jan van Gestel
21-06-2017 Hoe kijken de ploegleiders terug?
20-06-2017 Wat hadden de renners te zeggen?
20-06-2017 Een prachtige wielerdag als VIP in de Ster ZLM Toer
19-06-2017 Marcel Kittel: 'Blij om in Ster ZLM Toer te winnen'

Nieuws archief