Nieuws


10-04-2017 -
Etappeschema Ster ZLM Toer 2017 bekend

De Ster ZLM Toer, de koers waarin volgens traditie veel internationale topsprinters zich nog een laatste keer testen in aanloop naar de Tour de France, heeft haar etappeschema rond. Op woensdag 14 juni gaat de vijfdaagse wedstrijd van start met een proloog in het Zeeuwse Westkapelle. Vanuit Tholen wordt de volgende dag koers gezet naar Hoogerheide, waarna de etappe Buchten-Buchten op dag drie volgt. De koninginnenrit finisht op zaterdag 17 juni op de stuwdam van La Gileppe en de slotetappe start en finisht in Oss.

"We zijn blij dat we opnieuw een mooi parcours voor kunnen leggen aan het peloton, waarbij verschillende type renners voor hun kansen kunnen gaan", stelt wedstrijdvoorzitter Anton Ganzeboom. "Te beginnen met een mooie proloog voor de specialisten en we zijn ook erg benieuwd naar de ontwikkelingen in de etappe van Tholen naar wielerdorp Hoogerheide. Daarnaast weten we door eerdere ervaringen precies wat we in Buchten, onze koninginnenrit in de Ardennen en de slotrit in Oss kunnen verwachten; een absoluut wielerfeest!"

Feest voor sprinters
Met een proloog waarin zij naast de tijdrijders ook al hoge ogen kunnen gooien en drie kansen op een massasprint, valt er voor de rappe mannen weer veel te halen in de Ster ZLM Toer. Ganzeboom: "Voor sprinters is onze koers een feest. Ik hoop dan ook dat renners als Marcel Kittel, André Greipel en Dylan Groenewegen, net als in het verleden, de weg naar onze koers vinden. Maar het gaat ook dit jaar zeker niet weer alleen een wedstrijd voor die mannen zijn. De koninginnenrit is als altijd gewoon zeer lastig en de laatste edities hebben wel uitgewezen dat er ook kansen liggen voor de aanvallers."

Etappeschema Ster ZLM Toer 2017

14 juni Etappe 1 Proloog Westkapelle
15 juni Etappe 2 Tholen - Hoogerheide
16 juni Etappe 3 Buchten - Buchten
17 juni Etappe 4 Verviers - La Gileppe
18 juni Etappe 5 Oss - Oss

Promo Ster ZLM Toer 2017 in Zeeland
Dit jaar is de Ster ZLM Toer niet één, maar twee dagen in Zeeland. De proloog wordt verreden in Westkapelle en daarop kijkt Roompot -  Nederlandse Loterij renner Brian van Goethem vooruit in onderstaande promo video. Hij geeft het stokje vervolgens door aan Jeroen Blijlevens. De oud-sprinter die tegenwoordig weer actief is als ploegleider kijkt vooruit op rit twee, die de renners vanuit het Zeeuwse Tholen misschien wel in waaier-vorm richting Hoogerheide brengt.

 


Overig nieuws:
25-06-2017 Gouden Wiel voor Jan van Gestel
21-06-2017 Hoe kijken de ploegleiders terug?
20-06-2017 Wat hadden de renners te zeggen?
20-06-2017 Een prachtige wielerdag als VIP in de Ster ZLM Toer
19-06-2017 Marcel Kittel: 'Blij om in Ster ZLM Toer te winnen'

Nieuws archief