Nieuws


23-06-2016 - LIEMPDE
Wout van Aert: Ster ZLM Toer was een doel

Eén van de meest in het oog springende renners tijdens de Ster ZLM Toer was Wout van Aert. De wereldkampioen veldrijden reed een sterke proloog en werd op La Gileppe zelfs tweede achter Sep Vanmarcke. “Met een proloog, twee ritten die in principe op een massasprint eindigen, een etappe met een aantal hellingen in Nederlands Limburg en de Ardennenrit is de Ster ZLM Toer een rondje voor elk wat wils”, ziet Van Aert in de koers een mooie wedstrijd. “Het is ook geen toeval dat een aantal topsprinters er elk jaar van de partij zijn. Voor mij persoonlijk is het ook één van de drie doelen die ik mij in mijn zomerseizoen stel, samen met de Ronde van België en het BK.”

Van Aert toonde zich meer dan nadrukkelijk. Zijn focus ligt dan ook niet alleen bij het veldrijden, maar juist ook bij een goed programma op de weg. “Het was inderdaad vooraf gepland om echt mee te koersen in de Ster ZLM Toer. Ik had de proloog van de Ronde van België gewonnen, dus hoopte ik op bevestiging in Goes. Met een toptienplaats was ik niet ontevreden. In Buchten was ik wat ontgoocheld dat ik in de slotfase het peloton moest laten rijden, maar uiteindelijk waren die kilometers in de aanval toch weer goed als voorbereiding op het BK.”

Uiteindelijk kwam Van Aert tot een mooie tweede plek in de Ardennenrit en weet de renner van Crelan-Vastgoedservice veel over zijn vorm met het oog op het Belgisch kampioenschap dat dit weekend volgt. “Op La Gileppe wilde ik eens testen hoe ver ik stond. Mijn Ster ZLM Toer is dus best verlopen zoals ik hem voor ogen had. Extra koersritme op een week voor het BK is altijd goed als voorbereiding. Daarvoor kwam de Ster ZLM Toer ideaal. Nu is het een kwestie om deze week goed te rusten.”

Is Van Aert, ondanks het uitblijven van een overwinning, dus tevreden over zijn Ster ZLM Toer? “Absoluut. Ik ben ondertussen twee jaar ouder en sterker. Ik wil nog steeds mijn grenzen blijven verleggen, ook op de weg. Achteraf gezien was het wat jammer dat ik in Buchten een goed eindklassement verspeelde, maar de voorbereiding op het BK primeerde. Wie weet kom ik volgend jaar terug naar de Ster ZLM Toer met échte klassementsambities.”

De koninginnenrit toonde aan dat Van Aert ook absoluut mee kan doen om etappezeges en het klassement. “Normaal maak ik zelf graag mee de koers. Dit keer lag de volle focus op de slotklim. Als veldrijder beschik ik over voldoende explosiviteit om zoiets aan te kunnen. Onderweg kriebelde het af en toe om niet te demarreren, maar ik heb me toch kunnen bedwingen tot de laatste helling. Helaas maakte ik in de laatste bocht een kleine schakelfout en botste ik op een sterke Sep Vanmarcke.”


Overig nieuws:
25-06-2017 Gouden Wiel voor Jan van Gestel
21-06-2017 Hoe kijken de ploegleiders terug?
20-06-2017 Wat hadden de renners te zeggen?
20-06-2017 Een prachtige wielerdag als VIP in de Ster ZLM Toer
19-06-2017 Marcel Kittel: 'Blij om in Ster ZLM Toer te winnen'

Nieuws archief