Nieuws


21-06-2016 -
Riesebeek: Hele meerdaagse goed niveau gehaald

De Ster ZLM Toer is niet alleen belangrijk voor de renners die zich voorbereiden op de Tour de France, maar juist ook voor de renners in de continentale ploegen. Zij kunnen er zich in de kijker rijden. Na voormalig prof Jetse Bol (Join’s- De Rijke), was Oscar Riesebeek van Metec-TKH de eerste continentale renner in het eindklassement en daarmee de eerste zonder een verleden bij de professionals. “Ik denk dat ik heb laten zien dat ik gedurende de gehele meerdaagse een goed niveau haal”, aldus de 23-jarige Riesebeek.

Al een tijd lang heeft hij een goede vorm te pakken. In mei won Riesebeek de Omloop der Kempen en ook op internationaal stond hij zijn mannetje. “Ik kan mijn vorm nu al een tijd vasthouden en daar ben ik tevreden over. Twee dagen voor de Ster ZLM Toer kwamen we terug uit Tour de l'Oise, het is dan altijd even afwachten hoe je dit hebt verteerd. De proloog in Goes ging aardig goed waardoor ik in de top-30 kwam te staan. Daarna wilde ik het klassement behouden en verbeteren. Dat resulteerde uiteindelijk in een 18e plaats, waar ik tevreden mee ben.”

Maar wat zegt een resultaat als dit nu voor de toekomst van een renner op continentaal niveau? “In de Ster ZLM Toer kan je als continentale renner alleen maar winnen. Een groot deel van het peloton bereidt zich voor op de Tour en dan weet je natuurlijk dat de tegenstand zwaar zal zijn. Ik ben een continentale renner die zich blijft ontwikkelen, en dit jaar denk ik dat ik steeds dichter bij het moment kom dat ik klaar ben voor een stap hogerop.”

Of dat moment er nu komt of niet, Riesebeek keert graag terug in de Ster ZLM Toer. “Voor ons als continentale ploeg is het de belangrijkste Nederlandse meerdaagse koers, omdat dit het hoogste niveau is waar we op kunnen acteren. Daarnaast is de Ster ZLM Toer een mooie gevarieerde meerdaagse waarin de mogelijkheden van de regio worden gebruikt. Vlak, Limburg, de Ardennen en ook een proloog.”

Foto: Wouter Roosenboom


Overig nieuws:
25-06-2017 Gouden Wiel voor Jan van Gestel
21-06-2017 Hoe kijken de ploegleiders terug?
20-06-2017 Wat hadden de renners te zeggen?
20-06-2017 Een prachtige wielerdag als VIP in de Ster ZLM Toer
19-06-2017 Marcel Kittel: 'Blij om in Ster ZLM Toer te winnen'

Nieuws archief